Risotto met spinazie en vega balletjes
Deze risotto met spinazie is een kleurrijk feestje op je bord.
Aan de slag
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Doe de spinazie in de zeef, druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Voeg na 10 min. de spinazie toe aan de risotto en roer erdoor.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de vega balletjes in ca. 7 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Rasp de kaas.
Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de kaas toe. Breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), het -rasp, peper en eventueel zout. Verdeel de vega balletjes erover en bestrooi met de rest van de kaas. Serveer met een partje citroen.
Risotto met spinazie en vega balletjes
Deze risotto met spinazie is een kleurrijk feestje op je bord.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn.
Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
Doe de spinazie in de zeef, druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Voeg na 10 min. de spinazie toe aan de risotto en roer erdoor.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de vega balletjes in ca. 7 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Rasp de kaas.
Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de kaas toe. Breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), het -rasp, peper en eventueel zout. Verdeel de vega balletjes erover en bestrooi met de rest van de kaas. Serveer met een partje citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l water
1 groentebouillonblokje
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
750 g diepvries spinazie à la crème
400 g vegetarische balletjes
1 citroen
75 g Grana Padano 32+
Dit heb je nodig
zeef