Orzo met spinazie a la creme en gegrilde courgette
Natuurlijk kan spinazie à la crème bij de aardappelen, maar het smaakt ook heerlijk door de pasta. Gegrilde courgette erbij en klaar is je orzo.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit ⅔ van de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur en bak de ui 3 min. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 min. mee.
Voeg de spinazie en het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Boen de citroen schoon, rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de courgette in schuine plakken van een ½ cm dik en meng met de rest van de olie, 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgetteplakken 3-5 min., keer halverwege.
Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de orzo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de orzo over diepe borden en verdeel de gegrilde courgette erover. Bestrooi met de walnoten en 1 tl citroenrasp (per 4 personen).
Orzo met spinazie a la creme en gegrilde courgette
Natuurlijk kan spinazie à la crème bij de aardappelen, maar het smaakt ook heerlijk door de pasta. Gegrilde courgette erbij en klaar is je orzo.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit ⅔ van de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur en bak de ui 3 min. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 min. mee.
Voeg de spinazie en het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Boen de citroen schoon, rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de courgette in schuine plakken van een ½ cm dik en meng met de rest van de olie, 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgetteplakken 3-5 min., keer halverwege.
Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de orzo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de orzo over diepe borden en verdeel de gegrilde courgette erover. Bestrooi met de walnoten en 1 tl citroenrasp (per 4 personen).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
3 el milde olijfolie
300 g orzo pasta
500 g diepvries spinazie à la crème
1 groentebouillonblokje
250 ml kokend water
50 g ongebrande walnoten
1 citroen
1 courgette
50 g Parmigiano Reggiano 32+ kaas
Dit heb je nodig
grillpan