Orzo met spinazie en kruiden
Is pasta pesto ook jouw lievelings? Probeer dan eens deze orzo met kruidenpesto en spinazie.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pijnboompitten 4 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Doe de knoflook, ⅚ van de olie, de helft van de pijnboompitten, het citroensap en -rasp, de helft van de dille, het basilicum en de munt in de blender of keukenmachine en meng tot een gladde pesto.
Kook de orzo in 7 min. in ruim kokend water beetgaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan. Voeg de spinazie er in delen aan toe en laat 3-4 min. slinken. Meng de helft van de spinazie door de pesto in de keukenmachine. Voeg de helft van de kaas toe en meng ook. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de orzo en de pesto in de pan bij de rest van de spinazie en laat 1 min. doorwarmen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de dille grof.
Bestrooi de groene orzo met de rest van de dille, de rest van de pijnboompitten en de rest van de Parmezaanse kaas.
Orzo met spinazie en kruiden
Is pasta pesto ook jouw lievelings? Probeer dan eens deze orzo met kruidenpesto en spinazie.
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pijnboompitten 4 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Doe de knoflook, ⅚ van de olie, de helft van de pijnboompitten, het citroensap en -rasp, de helft van de dille, het basilicum en de munt in de blender of keukenmachine en meng tot een gladde pesto.
Kook de orzo in 7 min. in ruim kokend water beetgaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan. Voeg de spinazie er in delen aan toe en laat 3-4 min. slinken. Meng de helft van de spinazie door de pesto in de keukenmachine. Voeg de helft van de kaas toe en meng ook. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de orzo en de pesto in de pan bij de rest van de spinazie en laat 1 min. doorwarmen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de dille grof.
Bestrooi de groene orzo met de rest van de dille, de rest van de pijnboompitten en de rest van de Parmezaanse kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g pijnboompitten
1 citroen
2 tenen knoflook
180 ml olijfolie extra vierge
15 g verse dille
15 g verse basilicum
7½ g verse munt
300 g orzo pasta
600 g verse spinazie
80 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine