Volkorenspaghetti met zalm, spinazie en courgette
Met spinazie à la crème maak je een heerlijk romige volkorenspaghetti met zalm en courgette. Besprenkel met citroensap en geniet!
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook in 5 min. glazig. Roer regelmatig. Voeg de bevroren spinazie toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Roer af en toe door.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen met een kaasschaaf dunne linten van de courgette. Verwijder het vel van de zalm en breek in kleine stukken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Giet de spaghetti af, bewaar een kopje kookvocht. Roer de spaghetti, courgettelinten en de helft van de zalm door de spinaziesaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de zalm en het citroenrasp.
Volkorenspaghetti met zalm, spinazie en courgette
Met spinazie à la crème maak je een heerlijk romige volkorenspaghetti met zalm en courgette. Besprenkel met citroensap en geniet!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook in 5 min. glazig. Roer regelmatig. Voeg de bevroren spinazie toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Roer af en toe door.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen met een kaasschaaf dunne linten van de courgette. Verwijder het vel van de zalm en breek in kleine stukken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Giet de spaghetti af, bewaar een kopje kookvocht. Roer de spaghetti, courgettelinten en de helft van de zalm door de spinaziesaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de zalm en het citroenrasp.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
500 g spinazie à la crème
300 g volkorenspaghetti
1 courgette
250 g warmgerookte zalmfilets
1 citroen