Volkorenspaghetti met zalm, spinazie en courgette
bewaar
bewaar

Volkorenspaghetti met zalm, spinazie en courgette

Met spinazie à la crème maak je een heerlijk romige volkorenspaghetti met zalm en courgette. Besprenkel met citroensap en geniet!

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook in 5 min. glazig. Roer regelmatig. Voeg de bevroren spinazie toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Roer af en toe door.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen met een kaasschaaf dunne linten van de courgette. Verwijder het vel van de zalm en breek in kleine stukken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

Giet de spaghetti af, bewaar een kopje kookvocht. Roer de spaghetti, courgettelinten en de helft van de zalm door de spinaziesaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de zalm en het citroenrasp.

vegatipVervang de zalm door 180 g in reepjes gesneden zongedroogde tomaten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorenspaghetti met zalm, spinazie en courgette

Met spinazie à la crème maak je een heerlijk romige volkorenspaghetti met zalm en courgette. Besprenkel met citroensap en geniet!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig