Risotto met tuinerwten, rucola en kaas
Deze risotto met rucola, tuinerwten en kaas is ultiem genieten. De perfecte combinatie van comfortfood en pittige sla.
Aan de slag
Ontdooi de tuinerwten. Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Houd de bouillon warm op laag vuur. Snipper de uien heel fijn en snijd de knoflook fijn. Smelt 30 g boter (per 4 personen) en de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 10 min. glazig, maar niet bruin.
Voeg de rijst toe en bak al roerend 2 min. mee tot de rijst glazig is. Schenk de witte wijn in één keer bij de rijst en roer 1 min. op hoog vuur tot het vocht is opgenomen.
Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon. Kook op middelhoog vuur tot de risotto beetgaar is, dit duurt ca. 15 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is, het mag nog een beetje nat zijn.
Rasp ondertussen de kaas. Meng de tuinerwten door de risotto en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de pan van het vuur en roer de helft van de geraspte kaas en de rest van de boter door de risotto. Verdeel de risotto over de borden, verdeel de rucola erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Risotto met tuinerwten, rucola en kaas
Deze risotto met rucola, tuinerwten en kaas is ultiem genieten. De perfecte combinatie van comfortfood en pittige sla.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de tuinerwten. Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Houd de bouillon warm op laag vuur. Snipper de uien heel fijn en snijd de knoflook fijn. Smelt 30 g boter (per 4 personen) en de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 10 min. glazig, maar niet bruin.
Voeg de rijst toe en bak al roerend 2 min. mee tot de rijst glazig is. Schenk de witte wijn in één keer bij de rijst en roer 1 min. op hoog vuur tot het vocht is opgenomen.
Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon. Kook op middelhoog vuur tot de risotto beetgaar is, dit duurt ca. 15 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is, het mag nog een beetje nat zijn.
Rasp ondertussen de kaas. Meng de tuinerwten door de risotto en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de pan van het vuur en roer de helft van de geraspte kaas en de rest van de boter door de risotto. Verdeel de risotto over de borden, verdeel de rucola erover en bestrooi met de rest van de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries fijne tuinerwten
1 l kraanwater
2 groentebouillonblokjes
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
75 g ongezouten roomboter
2 el milde olijfolie
300 g risottorijst
200 ml witte wijn
60 g Grana Padano 32+
85 g rucola