Risotto met spinazie, tuinerwten en pesto
Vergeet pasta pesto. Vanaf nu roer je die pesto door je risotto.
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in het kokende water. Snijd de knoflook fijn. Snipper de sjalot. Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit.
Verhit de olie in een hoge pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 3 min. tot de sjalot glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 15- 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Voeg 10 min. na het toevoegen van de scheuten bouillon de spinazie toe aan de risotto en roer erdoor. Voeg de laatste 5 min. van de totale kooktijd de helft van de pestosaus en de bevroren tuinerwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer door.
Verdeel de risotto over diepe borden en schep de rest van de pestosaus erover.
Risotto met spinazie, tuinerwten en pesto
Instructievideo - 00:48 min.
Risotto met spinazie, tuinerwten en pesto
Vergeet pasta pesto. Vanaf nu roer je die pesto door je risotto.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in het kokende water. Snijd de knoflook fijn. Snipper de sjalot. Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit.
Verhit de olie in een hoge pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 3 min. tot de sjalot glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 15- 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Voeg 10 min. na het toevoegen van de scheuten bouillon de spinazie toe aan de risotto en roer erdoor. Voeg de laatste 5 min. van de totale kooktijd de helft van de pestosaus en de bevroren tuinerwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer door.
Verdeel de risotto over diepe borden en schep de rest van de pestosaus erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 groentebouillonblokje
1 l kokend water
1 teen knoflook
1 sjalot
450 g diepvries spinazie
3 el olijfolie mild
300 g risottorijst
125 g koelverse pestosaus verde
450 g diepvries fijne tuinerwten