Risotto met tuinerwten en knapperige salami
Trek in Italiaans? Deze romige lenterisotto met tuinerwten en knapperige salami is om je vingers bij af te likken.
Aan de slag
Ontdooi de tuinerwten. Breng een pan met het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Houd warm op laag vuur. Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de sjalotten.
Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de knoflook en sjalot 5 min. op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt 15-20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Zorg ervoor dat je ten minste 4 el bouillon (per 4 personen) overhoudt, het kan zijn dat je meer overhoudt.
Snijd ondertussen de salami in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de salamiblokjes 5-7 min. tot knapperig. Schep af en toe om. Schep op een bord bekleed met keukenpapier.
Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vruchten uit. Doe de helft van de ontdooide tuinerwten met de 4 el bouillon (per 4 personen), het citroensap en -rasp in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
Schep de tuinerwtenpuree en de rest van de tuinerwten door de risotto en verwarm 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de knapperige salamiblokjes.
Risotto met tuinerwten en knapperige salami
Trek in Italiaans? Deze romige lenterisotto met tuinerwten en knapperige salami is om je vingers bij af te likken.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de tuinerwten. Breng een pan met het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Houd warm op laag vuur. Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de sjalotten.
Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de knoflook en sjalot 5 min. op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt 15-20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Zorg ervoor dat je ten minste 4 el bouillon (per 4 personen) overhoudt, het kan zijn dat je meer overhoudt.
Snijd ondertussen de salami in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de salamiblokjes 5-7 min. tot knapperig. Schep af en toe om. Schep op een bord bekleed met keukenpapier.
Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vruchten uit. Doe de helft van de ontdooide tuinerwten met de 4 el bouillon (per 4 personen), het citroensap en -rasp in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
Schep de tuinerwtenpuree en de rest van de tuinerwten door de risotto en verwarm 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de knapperige salamiblokjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries tuinerwten
1¼ l water
1 groentebouillonblokje
2 tenen knoflook
4 sjalotten
80 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
100 g goudsalami
2 citroenen
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker