Lasagne met tomatensaus en champignons
Wat maakt een lasagne nou zo goed? De laag mozzarella op het eind natuurlijk! En vooruit, de champignons mogen ook niet ontbreken.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de tijm.
Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 10 min. mee op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes en suiker toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken met het deksel half op de pan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Scheur de mozzarella in stukjes.
Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅕ van de tomatensaus en verdeel er ¼ van de lasagnebladen over. Herhaal 3 keer en bedek het bovenste lasagneblad met de rest van de saus en de mozzarella. Bak de lasagne in ca. 45 min. gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne met tomatensaus en champignons
Wat maakt een lasagne nou zo goed? De laag mozzarella op het eind natuurlijk! En vooruit, de champignons mogen ook niet ontbreken.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
40 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de tijm.
Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 10 min. mee op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes en suiker toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken met het deksel half op de pan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Scheur de mozzarella in stukjes.
Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅕ van de tomatensaus en verdeel er ¼ van de lasagnebladen over. Herhaal 3 keer en bedek het bovenste lasagneblad met de rest van de saus en de mozzarella. Bak de lasagne in ca. 45 min. gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
400 g champignons
5 takjes verse tijm
4 el milde olijfolie
1¼ kg tomatenblokjes in blik
1 el kristalsuiker
250 g mozzarella
12 lasagnebladen
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)