Lasagne met worst, mozzarella en tomaat
Haal je ovenschaal maar tevoorschijn, want budgetproef lasagne maak je met worst, mozzarella en tomaat.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Ris de blaadjes van de tijm, oregano en rozemarijn uit de Italiaanse kruidenmix. Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd ze fijn.
Verhit de helft van de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak de ui, peen, knoflook en kruiden 5 min.
Haal ondertussen het worstvlees uit het velletje en voeg toe aan de groenten. Bak 5 min., breek het vlees met een pollepel tot gehakt.
Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe en laat 30 min. op laag vuur koken met de deksel half op de pan. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Scheur de mozzarella in stukjes.
Bedek de bodem van de ovenschaal met ¼ van de tomatensaus. Verdeel ⅓ van de lasagnevellen erover. Herhaal 2 keer en bedek het bovenste lasagnevel met de rest van de saus en de mozzarella. Rasp de Parmezaanse erover en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne met worst, mozzarella en tomaat
Haal je ovenschaal maar tevoorschijn, want budgetproef lasagne maak je met worst, mozzarella en tomaat.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Ris de blaadjes van de tijm, oregano en rozemarijn uit de Italiaanse kruidenmix. Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd ze fijn.
Verhit de helft van de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak de ui, peen, knoflook en kruiden 5 min.
Haal ondertussen het worstvlees uit het velletje en voeg toe aan de groenten. Bak 5 min., breek het vlees met een pollepel tot gehakt.
Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe en laat 30 min. op laag vuur koken met de deksel half op de pan. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Scheur de mozzarella in stukjes.
Bedek de bodem van de ovenschaal met ¼ van de tomatensaus. Verdeel ⅓ van de lasagnevellen erover. Herhaal 2 keer en bedek het bovenste lasagnevel met de rest van de saus en de mozzarella. Rasp de Parmezaanse erover en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
3 tenen knoflook
150 g winterpeen
7½ g verse Italiaanse kruidenmix
4 el milde olijfolie
200 g runderbraadworsten
800 g tomatenblokjes in blik
2 tl kristalsuiker
220 g mozzarella
12 lasagnevellen
20 g Grana Padano
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
aluminiumfolie