Lasagne met worst, mozzarella en tomaat 
bewaar
bewaar

Lasagne met worst, mozzarella en tomaat 

Haal je ovenschaal maar tevoorschijn, want budgetproef lasagne maak je met worst, mozzarella en tomaat.

20 min. bereiden / 35 min. oventijd / 30 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Ris de blaadjes van de tijm, oregano en rozemarijn uit de Italiaanse kruidenmix. Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd ze fijn.

Verhit de helft van de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak de ui, peen, knoflook en kruiden 5 min.

Haal ondertussen het worstvlees uit het velletje en voeg toe aan de groenten. Bak 5 min., breek het vlees met een pollepel tot gehakt.

Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe en laat 30 min. op laag vuur koken met de deksel half op de pan. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Scheur de mozzarella in stukjes.

Bedek de bodem van de ovenschaal met ¼ van de tomatensaus. Verdeel ⅓ van de lasagnevellen erover. Herhaal 2 keer en bedek het bovenste lasagnevel met de rest van de saus en de mozzarella. Rasp de Parmezaanse erover en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagne met worst, mozzarella en tomaat 

Haal je ovenschaal maar tevoorschijn, want budgetproef lasagne maak je met worst, mozzarella en tomaat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig