Fusilli met tomatensaus en rulstukjes
Het is weer tijd voor pasta. Dit keer gaan we voor fusilli met tomatensaus en vegan rulstukjes.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de salie- en oreganoblaadjes uit de kruidenmix fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui met de knoflook en kruiden 5 min.
Voeg de rulstukjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen).
Schep de pasta en het kookvocht door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en rasp de kaas erboven.
Fusilli met tomatensaus en rulstukjes
Het is weer tijd voor pasta. Dit keer gaan we voor fusilli met tomatensaus en vegan rulstukjes.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de salie- en oreganoblaadjes uit de kruidenmix fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui met de knoflook en kruiden 5 min.
Voeg de rulstukjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen).
Schep de pasta en het kookvocht door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en rasp de kaas erboven.
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
10 g verse Italiaanse kruidenmix
4 el traditionele olijfolie
200 g vegan rulstukjes
800 g tomatenblokjes in blik
1 el kristalsuiker
300 g fusilli
75 g Grana Padano 32+