Spaghetti met gestoofde prei en knapperige kikkererwten
Spits jij je oren ook meteen bij het woord 'knapperig'? Let dan goed op: deze spaghetti met gestoofde prei eet je met knapperige kikkererwten. Aan de slag!
Aan de slag
Was de prei en snijd in de lengte doormidden. Snijd de helften in stukken van 2 cm. Snijd de uien in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei met de ui en tijm 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe, draai het vuur laag en laat nog 20 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten in ca. 8 min. knapperig.
Kook ondertussen de spaghetti 2 min. korter dan aangegeven op de verpakking. Rasp de kaas.
Giet de spaghetti af, maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen). Voeg de spaghetti met het kookvocht en de kaas toe aan de prei. Roer ca. 4 min. door, tot het kookvocht iets is ingedikt tot een saus die zich aan de pasta hecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de kikkererwten.
Spaghetti met gestoofde prei en knapperige kikkererwten
Spits jij je oren ook meteen bij het woord 'knapperig'? Let dan goed op: deze spaghetti met gestoofde prei eet je met knapperige kikkererwten. Aan de slag!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Was de prei en snijd in de lengte doormidden. Snijd de helften in stukken van 2 cm. Snijd de uien in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei met de ui en tijm 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe, draai het vuur laag en laat nog 20 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten in ca. 8 min. knapperig.
Kook ondertussen de spaghetti 2 min. korter dan aangegeven op de verpakking. Rasp de kaas.
Giet de spaghetti af, maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen). Voeg de spaghetti met het kookvocht en de kaas toe aan de prei. Roer ca. 4 min. door, tot het kookvocht iets is ingedikt tot een saus die zich aan de pasta hecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de kikkererwten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 preien
2 middelgrote uien
10 g verse tijm
5 tenen knoflook
6 el traditionele olijfolie
150 ml kraanwater
400 g kikkererwten in blik
300 g spaghetti
60 g Grana Padano 32+