Spaghetti met gestoofde prei en knapperige kikkererwten
bewaar
bewaar

Spaghetti met gestoofde prei en knapperige kikkererwten

Spits jij je oren ook meteen bij het woord 'knapperig'? Let dan goed op: deze spaghetti met gestoofde prei eet je met knapperige kikkererwten. Aan de slag!

40 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Was de prei en snijd in de lengte doormidden. Snijd de helften in stukken van 2 cm. Snijd de uien in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook in dunne plakjes. 

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei met de ui en tijm 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe, draai het vuur laag en laat nog 20 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig. 

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten in ca. 8 min. knapperig.

Kook ondertussen de spaghetti 2 min. korter dan aangegeven op de verpakking. Rasp de kaas.

Giet de spaghetti af, maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen). Voeg de spaghetti met het kookvocht en de kaas toe aan de prei. Roer ca. 4 min. door, tot het kookvocht iets is ingedikt tot een saus die zich aan de pasta hecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de kikkererwten. 

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaghetti met gestoofde prei en knapperige kikkererwten

Spits jij je oren ook meteen bij het woord 'knapperig'? Let dan goed op: deze spaghetti met gestoofde prei eet je met knapperige kikkererwten. Aan de slag!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig