Spaghetti met geroosterde pompoen en blauwe kaas
Zo'n winterse pasta heb je nog nooit achter de kiezen: spaghetti met geroosterde pompoen en blauwe kaas. Je warmt er helemaal van op!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Schil beide helften met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm.
Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de amandelen in een ovenschaal en zet naast de pompoen 5 min. in de oven. Haal uit de oven, laat afkoelen en hak grof.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op.
Doe ⅓ van de pompoen met de blauwe kaas en het kookvocht in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de saus, rest van de pompoenblokjes en gebakken ui met de pasta en verdeel over de borden. Rasp de grana padano erboven en bestrooi met de amandelen.
Spaghetti met geroosterde pompoen en blauwe kaas
Zo'n winterse pasta heb je nog nooit achter de kiezen: spaghetti met geroosterde pompoen en blauwe kaas. Je warmt er helemaal van op!
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Schil beide helften met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm.
Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de amandelen in een ovenschaal en zet naast de pompoen 5 min. in de oven. Haal uit de oven, laat afkoelen en hak grof.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op.
Doe ⅓ van de pompoen met de blauwe kaas en het kookvocht in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de saus, rest van de pompoenblokjes en gebakken ui met de pasta en verdeel over de borden. Rasp de grana padano erboven en bestrooi met de amandelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g flespompoenen
4 el milde olijfolie
50 g ongebrande amandelen
2 middelgrote uien
300 g spaghetti
50 g Castello blue blauwaderkaas
50 g Grana Padano 32+
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (10 x 15 cm)
staafmixer met hoge beker