Plaattaart met champignons, prei en blauwe kaas
Deze plaattaart is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lief voor je portemonnee. Met champignons, prei en blauwe kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de knoflook fijn en champignons in dunne plakjes. Maak de prei schoon en in ringen van een ½ cm.
Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 10 min in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de champignons ca. 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg en breng op smaak met peper. Verdeel de gebakken champignons en prei erover. Verkruimel de blauwe kaas erover en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Hak ondertussen de pecannoten grof. Verdeel de laatste 10 min. van de baktijd de pecannoten over de taart en bak mee.
Plaattaart met champignons, prei en blauwe kaas
Deze plaattaart is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lief voor je portemonnee. Met champignons, prei en blauwe kaas.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de knoflook fijn en champignons in dunne plakjes. Maak de prei schoon en in ringen van een ½ cm.
Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 10 min in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de champignons ca. 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg en breng op smaak met peper. Verdeel de gebakken champignons en prei erover. Verkruimel de blauwe kaas erover en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Hak ondertussen de pecannoten grof. Verdeel de laatste 10 min. van de baktijd de pecannoten over de taart en bak mee.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes diepvries bladerdeeg
1 teen knoflook
400 g kastanjechampignons
1 prei
2 el milde olijfolie
125 g crème fraîche
125 g Castello blue blauwaderkaas
30 g ongebrande pecannoten
Dit heb je nodig
bakpapier