Plaattaart met feta, winterpeen en rode ui
Dol op hartige taart? Probeer dan deze budgetproof plaattaart met feta, winterpeen en rode ui. Geen karwijzaad in huis? Dan is komijn ook heel lekker! Je kunt ook variëren met andere soorten kaas zoals geitenkaas of gorgonzola.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het bladerdeeg in een rechthoek over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Snijd eventueel bij als het niet helemaal past. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 10 min in de oven.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de winterpenen en snijd met de dunschiller in de lengte in linten. Verhit ⅔ olie in een hapjespan en bak de ui en het karwijzaad 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de honing toe en bak 3 min. Schep de winterpeenlinten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de helft van de feta met de crème fraîche en knoflook in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk het voorgebakken bladerdeeg met het kaasmengsel. Laat aan alle randen 2 cm vrij. Verdeel de groenten erover en verkruimel de rest van de feta erover. Bak de taart ca. 15 min. tot de randen lichtbruin zijn.
Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de rest van de olie en peper. Haal de taart uit de oven, verdeel de dille-olie erover en serveer.
Plaattaart met feta, winterpeen en rode ui
Dol op hartige taart? Probeer dan deze budgetproof plaattaart met feta, winterpeen en rode ui. Geen karwijzaad in huis? Dan is komijn ook heel lekker! Je kunt ook variëren met andere soorten kaas zoals geitenkaas of gorgonzola.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het bladerdeeg in een rechthoek over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Snijd eventueel bij als het niet helemaal past. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 10 min in de oven.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de winterpenen en snijd met de dunschiller in de lengte in linten. Verhit ⅔ olie in een hapjespan en bak de ui en het karwijzaad 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de honing toe en bak 3 min. Schep de winterpeenlinten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de helft van de feta met de crème fraîche en knoflook in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk het voorgebakken bladerdeeg met het kaasmengsel. Laat aan alle randen 2 cm vrij. Verdeel de groenten erover en verkruimel de rest van de feta erover. Bak de taart ca. 15 min. tot de randen lichtbruin zijn.
Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de rest van de olie en peper. Haal de taart uit de oven, verdeel de dille-olie erover en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 plakjes diepvries bladerdeeg
3 rode uien
400 g winterpenen
3 el milde olijfolie
1 tl karwijzaad
2 tl honing
200 g Griekse feta
100 g crème fraîche
1 teen knoflook
7½ g verse dille
Dit heb je nodig
bakpapier
dunschiller
staafmixer met hoge beker