Boerenkoolstamppot met feta, rode ui en hazelnoten
Stamppotje anders.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan ruim water met zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot ze zacht zijn.
Giet de aardappelen en boerenkool af en vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en beetje bij beetje wat kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Hak de hazelnoten grof en verkruimel de feta. Schep de ui en feta door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de hazelnoten.
Boerenkoolstamppot met feta, rode ui en hazelnoten
Stamppotje anders.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan ruim water met zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot ze zacht zijn.
Giet de aardappelen en boerenkool af en vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en beetje bij beetje wat kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Hak de hazelnoten grof en verkruimel de feta. Schep de ui en feta door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de hazelnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g iets kruimige aardappelen
500 g gesneden boerenkool
4 el milde olijfolie
4 rode uien
2 el grove Zaanse mosterd
3 el ongebrande hazelnoten
75 Griekse feta
Dit heb je nodig
pureestamper