Plaattaart van zoete aardappel, rode biet en feta
Een zoetje, een zoutje: deze hartige taart is een lust voor het oog én voor de smaakpapillen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Meng de mascarpone met de muhammara. Bestrijk de plaattaart met het mascarponemengsel.
Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm. Meng in een aparte kom met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over het deeg.
Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met de feta en peterselie.
Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta
Instructievideo - 00:24 min.
Plaattaart van zoete aardappel, rode biet en feta
Een zoetje, een zoutje: deze hartige taart is een lust voor het oog én voor de smaakpapillen.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Meng de mascarpone met de muhammara. Bestrijk de plaattaart met het mascarponemengsel.
Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm. Meng in een aparte kom met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over het deeg.
Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt. Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met de feta en peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g rollen vers bladerdeeg
125 g mascarpone
100 g muhammara
300 g zoete aardappelen
2 el milde olijfolie
300 g rauwe rode bieten
100 g feta 43+
15 g verse platte peterselie