Plaattaart met witlof, rode ui en walnoten
bewaar
bewaar

Plaattaart met witlof, rode ui en walnoten

Deze plaattaart heeft qua looks wel iets weg van een hartige galette. Of-ie ook zo lekker smaakt? Er is maar een manier om daar achter te komen!

10 min. bereiden / 25 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien doormidden en snijd er dan dunne plakjes van. Snijd het witlof grof.

Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 4 min. tot glazig. Voeg het witlof toe en roerbak 5 min. tot gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, laat de randen iets overhangen en prik de deegbodem in met een vork. Splits ⅓ van de eieren. Meng het eiwit en de andere eieren met de verse kaas en verdeel over het midden van het deeg. Verdeel het witlofmengsel erover en vervolgens de plakjes appel. Vouw de deegrandjes om en bestrijk de randen met het eigeel.

Bak ca. 25 min. in de oven tot goudbruin en gaar. Hak ondertussen de walnoten grof. Bestrooi de taart na 20 min. met de walnoten. Serveer met de takjes dille erop.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Plaattaart met witlof, rode ui en walnoten

Deze plaattaart heeft qua looks wel iets weg van een hartige galette. Of-ie ook zo lekker smaakt? Er is maar een manier om daar achter te komen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig