Plaattaart met witlof, rode ui en walnoten
Deze plaattaart heeft qua looks wel iets weg van een hartige galette. Of-ie ook zo lekker smaakt? Er is maar een manier om daar achter te komen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien doormidden en snijd er dan dunne plakjes van. Snijd het witlof grof.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 4 min. tot glazig. Voeg het witlof toe en roerbak 5 min. tot gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, laat de randen iets overhangen en prik de deegbodem in met een vork. Splits ⅓ van de eieren. Meng het eiwit en de andere eieren met de verse kaas en verdeel over het midden van het deeg. Verdeel het witlofmengsel erover en vervolgens de plakjes appel. Vouw de deegrandjes om en bestrijk de randen met het eigeel.
Bak ca. 25 min. in de oven tot goudbruin en gaar. Hak ondertussen de walnoten grof. Bestrooi de taart na 20 min. met de walnoten. Serveer met de takjes dille erop.
Plaattaart met witlof, rode ui en walnoten
Deze plaattaart heeft qua looks wel iets weg van een hartige galette. Of-ie ook zo lekker smaakt? Er is maar een manier om daar achter te komen!
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien doormidden en snijd er dan dunne plakjes van. Snijd het witlof grof.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 4 min. tot glazig. Voeg het witlof toe en roerbak 5 min. tot gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, laat de randen iets overhangen en prik de deegbodem in met een vork. Splits ⅓ van de eieren. Meng het eiwit en de andere eieren met de verse kaas en verdeel over het midden van het deeg. Verdeel het witlofmengsel erover en vervolgens de plakjes appel. Vouw de deegrandjes om en bestrijk de randen met het eigeel.
Bak ca. 25 min. in de oven tot goudbruin en gaar. Hak ondertussen de walnoten grof. Bestrooi de taart na 20 min. met de walnoten. Serveer met de takjes dille erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode uien
500 g witlof
2 el milde olijfolie
1 Elstar appel
10 plakjes diepvries bladerdeeg
3 witte scharreleieren
150 g chavroux frais nature 45+
50 g ongebrande walnoten
7½ g verse dille
Dit heb je nodig
bakpapier