Linzensalade met witlof, grapefruit en hazelnoten
Deze linzensalade met witlof, grapefruit, radijs en hazelnoten is als de lente in een kommetje!
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de rode uien in halve ringen en meng met de helft van het citroensap. Laat 10 min. marineren.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne reepjes. Meng de witlof met de rest van het citroensap. Snijd de peterselie fijn.
Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het vocht op.
Snijd het loof van de radijs en maak de radijsjes schoon. Doe het loof en de radijs in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de radijsjes in kwarten.
Meng de linzen met de witlof, rode ui, olie, helft van de peterselie, radijs, het radijsloof, grapefruitsap en citroenrasp. Verdeel de salade over de borden, leg de grapefruit partjes erop en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de hazelnoten en rest van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Linzensalade met witlof, grapefruit en hazelnoten
Deze linzensalade met witlof, grapefruit, radijs en hazelnoten is als de lente in een kommetje!
null personen
360 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de rode uien in halve ringen en meng met de helft van het citroensap. Laat 10 min. marineren.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne reepjes. Meng de witlof met de rest van het citroensap. Snijd de peterselie fijn.
Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het vocht op.
Snijd het loof van de radijs en maak de radijsjes schoon. Doe het loof en de radijs in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de radijsjes in kwarten.
Meng de linzen met de witlof, rode ui, olie, helft van de peterselie, radijs, het radijsloof, grapefruitsap en citroenrasp. Verdeel de salade over de borden, leg de grapefruit partjes erop en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de hazelnoten en rest van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
2 rode uien
60 g hazelnoten
4 stronken witlof
15 g verse platte peterselie
800 g linzen in blik
1 rode grapefruit
1 bosje radijs
2 el extra vierge olijfolie
80 g chavroux frais nature 45+