Volkoren spaghetti met gebakken prei, spruiten, geitenkaas-karnemelksaus en walnoten
Deze vegetarische pasta is prachtig romig door de geitenkaas-karnemelksaus. Lekker met veel groenten!
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen 1 cm van de onderkant van de prei. Halveer de prei in de lengte, snijd in dunne halve ringen, doe in een kom en spoel goed schoon. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Snijd de teen knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en knoflook 2 min. op hoog vuur. Voeg de spruiten toe bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Houd ⅓ van de geitenkaas apart, meng de rest van de kaas met de karnemelk en het water door de groenten en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de groenten in 10 min. gaar worden. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.
Rooster de walnoten in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Roer de spaghetti door de groente-saus.
Verdeel de spaghetti over 4 borden en garneer met de rest van de geitenkaas, de walnoten en peper.
Volkoren spaghetti met gebakken prei, spruiten, geitenkaas-karnemelksaus en walnoten
Deze vegetarische pasta is prachtig romig door de geitenkaas-karnemelksaus. Lekker met veel groenten!
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen 1 cm van de onderkant van de prei. Halveer de prei in de lengte, snijd in dunne halve ringen, doe in een kom en spoel goed schoon. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Snijd de teen knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en knoflook 2 min. op hoog vuur. Voeg de spruiten toe bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Houd ⅓ van de geitenkaas apart, meng de rest van de kaas met de karnemelk en het water door de groenten en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de groenten in 10 min. gaar worden. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.
Rooster de walnoten in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Roer de spaghetti door de groente-saus.
Verdeel de spaghetti over 4 borden en garneer met de rest van de geitenkaas, de walnoten en peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkoren spaghetti
2 preien
500 g spruiten
1 teen knoflook
4 el olijfolie
150 g chavroux frais nature 45+
200 ml karnemelk
200 ml water
1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
60 g ongebrande walnoten