Volkoren pasta met avocadosaus en gehakt van tartaar
Op elk weekmenu staat wel een pasta. Voor volgende week: spaghetti met avocado en geitenkaas.
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een hapjespan met antiaanbaklaag en bak de tartaar samen met de tijm op middelhoog vuur in ca. 3 min. rul. Giet zo veel mogelijk van het vocht af en zet terug op het vuur. Zet het vuur iets hoger en blijf al roerend bakken tot het vlees knapperig wordt. Dit duur ca. 8 min.
Snipper de rode ui. Doe de ui in een kom en giet er wat kokend water over. Laat staan tot gebruik.
Snijd de tomaten in parten van 1 cm en het basilicum in reepjes. Meng met de olijfolie. Giet de ui af en meng door de tomatensalade.
Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een hoge beker. Voeg de geitenkaas en het kokende water toe en pureer tot een gladde saus. Verdeel achtereenvolgend de pasta, avocadosaus, de tartaar en de tomatensalade over de borden.
Volkoren pasta met avocadosaus en gehakt van tartaar
Op elk weekmenu staat wel een pasta. Voor volgende week: spaghetti met avocado en geitenkaas.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een hapjespan met antiaanbaklaag en bak de tartaar samen met de tijm op middelhoog vuur in ca. 3 min. rul. Giet zo veel mogelijk van het vocht af en zet terug op het vuur. Zet het vuur iets hoger en blijf al roerend bakken tot het vlees knapperig wordt. Dit duur ca. 8 min.
Snipper de rode ui. Doe de ui in een kom en giet er wat kokend water over. Laat staan tot gebruik.
Snijd de tomaten in parten van 1 cm en het basilicum in reepjes. Meng met de olijfolie. Giet de ui af en meng door de tomatensalade.
Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een hoge beker. Voeg de geitenkaas en het kokende water toe en pureer tot een gladde saus. Verdeel achtereenvolgend de pasta, avocadosaus, de tartaar en de tomatensalade over de borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkoren spaghetti
300 g tartaar
½ el gedroogde tijm
½ rode ui
150 ml kokend water
300 g cocktailtomaten
15 g verse basilicum
2 el olijfolie extra vierge
2 eetrijpe avocado's
125 g chavroux frais nature 45+ kaas
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker