Spaghetti met paddenstoelen en courgettesaus
Herfstige pasta om je aan te warmen na een stevige boswandeling.
Aan de slag
Halveer de courgettes in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
Verhit de helft van de olie in een ruime soeppan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de helft van de courgette en de helft van de tijm toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en schenk 100 ml water erbij. Stoof 5 min.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de courgette toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Neem de soeppan van het vuur, voeg 8 el chavroux toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en meng met het paddenstoelen-courgettemengsel door de saus. Verdeel over 4 borden en verdeel de rest van de chavroux erover. Bestrooi met de rest van de tijm.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Spaghetti met paddenstoelen en courgettesaus
Herfstige pasta om je aan te warmen na een stevige boswandeling.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de courgettes in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
Verhit de helft van de olie in een ruime soeppan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de helft van de courgette en de helft van de tijm toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en schenk 100 ml water erbij. Stoof 5 min.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de courgette toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Neem de soeppan van het vuur, voeg 8 el chavroux toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en meng met het paddenstoelen-courgettemengsel door de saus. Verdeel over 4 borden en verdeel de rest van de chavroux erover. Bestrooi met de rest van de tijm.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 courgette
2 tenen knoflook
4 takjes verse tijm
4 el zonnebloemolie
100 ml kraanwater
300 g glutenvrije spaghetti
400 g paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui
150 g chavroux frais nature 45+ kaas
Dit heb je nodig
staafmixer