Rodekoolsteaks met blauwe-kaasrisotto
Oeh, met deze blauwe-kaasrisotto loop je zeker geen blauwtje. En nee, met de rodekoolsteaks ook niet!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kool in de lengte in 4 plakken van 1 cm (per 4 personen). Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de koolsteaks over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de helft van de tijm, peper en eventueel zout. Rooster in ca. 40 min. in de oven gaar.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Laat het bouillonblokje oplossen in het hete water. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de rijst en knoflook toe en roer 2 min. door tot de rijst glazig is. Schenk de port er in één keer bij en roer 1 min. op hoog vuur door tot het vocht door de rijst is opgenomen.
Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheut voor scheut met de rest van de bouillon en kook op middelhoog vuur tot de risotto beetgaar is, dit duurt ca. 20 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is; het mag zelfs nog een beetje nat zijn.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verkruimel de blauwe kaas en roer met de rest van de tijm door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de risotto met de rodekoolsteaks. Garneer met het citroenrasp.
Rodekoolsteaks met blauwe-kaasrisotto
Oeh, met deze blauwe-kaasrisotto loop je zeker geen blauwtje. En nee, met de rodekoolsteaks ook niet!
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kool in de lengte in 4 plakken van 1 cm (per 4 personen). Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de koolsteaks over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de helft van de tijm, peper en eventueel zout. Rooster in ca. 40 min. in de oven gaar.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Laat het bouillonblokje oplossen in het hete water. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de rijst en knoflook toe en roer 2 min. door tot de rijst glazig is. Schenk de port er in één keer bij en roer 1 min. op hoog vuur door tot het vocht door de rijst is opgenomen.
Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheut voor scheut met de rest van de bouillon en kook op middelhoog vuur tot de risotto beetgaar is, dit duurt ca. 20 min. De risotto is klaar als het een romig geheel is; het mag zelfs nog een beetje nat zijn.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verkruimel de blauwe kaas en roer met de rest van de tijm door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de risotto met de rodekoolsteaks. Garneer met het citroenrasp.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g rodekolen
7½ g verse tijm
2 el milde olijfolie
1 teen knoflook
1 groentebouillonblokje
1 l heet water
30 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
100 ml witte port
1 citroen
100 g Castello blue blauwaderkaas
Dit heb je nodig
bakpapier