Plaattaart met prei, spruitjes en spek
Deze plaattaart met prei, spruitjes en spek is ideaal voor de doordeweekse avond. Extra lekker met bladerdeeg en mozzarella.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan. Prik het bladerdeeg in met een vork, druk de randen aan met een vork en bak ca. 15 min. in de oven.
Spoel ondertussen de preien onder koud stromend water en snijd ze in halve ringen. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 1 min. op hoog vuur. Voeg de prei en spruitjes toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de mozzarella in plakken en rasp de grana padano fijn. Haal de bladerdeegbodem uit de oven en bestrijk met de crème fraîche, houd rondom een rand vrij. Verdeel de mozzarella en groenten met spekreepjes erover en bestrooi met de geraspte kaas en chilivlokken. Bak ca. 15 min. in de oven.
Plaattaart met prei, spruitjes en spek
Deze plaattaart met prei, spruitjes en spek is ideaal voor de doordeweekse avond. Extra lekker met bladerdeeg en mozzarella.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan. Prik het bladerdeeg in met een vork, druk de randen aan met een vork en bak ca. 15 min. in de oven.
Spoel ondertussen de preien onder koud stromend water en snijd ze in halve ringen. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 1 min. op hoog vuur. Voeg de prei en spruitjes toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de mozzarella in plakken en rasp de grana padano fijn. Haal de bladerdeegbodem uit de oven en bestrijk met de crème fraîche, houd rondom een rand vrij. Verdeel de mozzarella en groenten met spekreepjes erover en bestrooi met de geraspte kaas en chilivlokken. Bak ca. 15 min. in de oven.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes diepvries bladerdeeg
2 preien
500 g spruiten
2 el milde olijfolie
150 g gerookte spekreepjes
125 g mozzarella
60 g Grana Padano
100 g crème fraîche
¼ tl chilivlokken
Dit heb je nodig
bakpapier