Plaattaart met prei, spruitjes en spek
bewaar
bewaar

Plaattaart met prei, spruitjes en spek

Deze plaattaart met prei, spruitjes en spek is ideaal voor de doordeweekse avond. Extra lekker met bladerdeeg en mozzarella.

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

licht pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan. Prik het bladerdeeg in met een vork, druk de randen aan met een vork en bak ca. 15 min. in de oven.

Spoel ondertussen de preien onder koud stromend water en snijd ze in halve ringen. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 1 min. op hoog vuur. Voeg de prei en spruitjes toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

Snijd ondertussen de mozzarella in plakken en rasp de grana padano fijn. Haal de bladerdeegbodem uit de oven en bestrijk met de crème fraîche, houd rondom een rand vrij. Verdeel de mozzarella en groenten met spekreepjes erover en bestrooi met de geraspte kaas en chilivlokken. Bak ca. 15 min. in de oven.

vegatipVervang de geroosterde spekreepjes door 160 g vegan spekjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Plaattaart met prei, spruitjes en spek

Deze plaattaart met prei, spruitjes en spek is ideaal voor de doordeweekse avond. Extra lekker met bladerdeeg en mozzarella.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig