Ovenrisotto met spek en prei
Risotto maken was nog nooit zo makkelijk! De oven doet bij dit recept namelijk het meeste werk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.
Los ondertussen de bouillontablet op in kokend water. Schenk de hete bouillon over de risotto in een ovenschaal. Zet ca. 35 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper.
Ovenrisotto met spek en prei
Risotto maken was nog nooit zo makkelijk! De oven doet bij dit recept namelijk het meeste werk.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.
Los ondertussen de bouillontablet op in kokend water. Schenk de hete bouillon over de risotto in een ovenschaal. Zet ca. 35 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g magere spekreepjes
3 preien
300 g risottorijst
½ groentebouillontablet
750 ml kokend water
225 g extra fijne tuinerwten
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 26 cm)