Garnalenrisotto
Met dit Italiaanse gerecht zet je iets bijzonders op tafel. De groenten: prei en tuinerwten.
Aan de slag
Maak de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 15 min.
Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog ca. 5 min. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 3 min. afgedekt staan. Verdeel de risotto over diepe borden.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Garnalenrisotto
Met dit Italiaanse gerecht zet je iets bijzonders op tafel. De groenten: prei en tuinerwten.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 15 min.
Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog ca. 5 min. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 3 min. afgedekt staan. Verdeel de risotto over diepe borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 preien
2 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
750 ml visbouillon van tablet
225 g fijne diepvries tuinerwten
125 ml crème fraîche
250 g verse roze garnalen