Vislasagne met prei
Rijkgevuld met kabeljauw, zalm en garnalen. En lekker veel, zodat je er met 6 mensen van kunt eten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de helft van de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 5 min. garen. Voeg de bouillon geleidelijk toe als de bloem begint te kleuren. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Snijd de dille fijn, voeg toe aan de bechamelsaus en breng op smaak met peper en zout. Was de prei en snijd in halve ringen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei 3 min. op laag vuur. Meng de mascarpone erdoor en voeg peper en zout toe.
Schenk een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen en 1/3 van de prei.
Bedek met lasagnebladen, ontdooide kabeljauwfilet, peper en zout en wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van de prei, de zalm en nog wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, de rest van de prei, de garnalen en de rest van de bechamelsaus. Bak 35-40 min. in de oven.
Vislasagne met prei
Rijkgevuld met kabeljauw, zalm en garnalen. En lekker veel, zodat je er met 6 mensen van kunt eten.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
40 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de helft van de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 5 min. garen. Voeg de bouillon geleidelijk toe als de bloem begint te kleuren. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Snijd de dille fijn, voeg toe aan de bechamelsaus en breng op smaak met peper en zout. Was de prei en snijd in halve ringen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei 3 min. op laag vuur. Meng de mascarpone erdoor en voeg peper en zout toe.
Schenk een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen en 1/3 van de prei.
Bedek met lasagnebladen, ontdooide kabeljauwfilet, peper en zout en wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van de prei, de zalm en nog wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, de rest van de prei, de garnalen en de rest van de bechamelsaus. Bak 35-40 min. in de oven.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
75 g tarwebloem
1 l visbouillon van tablet
7½ g verse dille
4 preien
250 g mascarpone
375 g groene lasagnevellen
375 g diepvries kabeljauwfilets
100 g gerookte zalm
250 g verse roze garnalen
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 35 cm)