Pasta met vissaus
Chic pastagerecht met twee soorten vis , room en lekker veel kruiden.
Aan de slag
Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de fusilli in 10-12 min. gaar. Laat de boter in een pan met dikke bodem smelten. Roer de bloem erdoor en bak het mengsel 2-3 min. zachtjes zonder dat het gaat kleuren.
Schenk al roerende 2/3 van de melk erbij en blijf roeren tot er een dikke gebonden saus ontstaat. Giet scheut voor scheut de rest van de melk erbij om de saus te verdunnen. Blijf roeren tot de saus mooi glad is.
Pel de knoflook en snipper de ui. Verkruimel het bouillontablet boven de saus en pers de knoflook erboven uit. Roer de ui, kabeljauw en garnalen erdoor en verwarm de saus nog 10 min. zachtjes tot de kabeljauw gaar is en ui elkaar valt.
Roer de slagroom erdoor en verwarm het geheel nog even goed door. Hak intussen de dille fijn. Roer de dille erdoor. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de vissaus erop. Lekker met broccoli.
Pasta met vissaus
Chic pastagerecht met twee soorten vis , room en lekker veel kruiden.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de fusilli in 10-12 min. gaar. Laat de boter in een pan met dikke bodem smelten. Roer de bloem erdoor en bak het mengsel 2-3 min. zachtjes zonder dat het gaat kleuren.
Schenk al roerende 2/3 van de melk erbij en blijf roeren tot er een dikke gebonden saus ontstaat. Giet scheut voor scheut de rest van de melk erbij om de saus te verdunnen. Blijf roeren tot de saus mooi glad is.
Pel de knoflook en snipper de ui. Verkruimel het bouillontablet boven de saus en pers de knoflook erboven uit. Roer de ui, kabeljauw en garnalen erdoor en verwarm de saus nog 10 min. zachtjes tot de kabeljauw gaar is en ui elkaar valt.
Roer de slagroom erdoor en verwarm het geheel nog even goed door. Hak intussen de dille fijn. Roer de dille erdoor. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de vissaus erop. Lekker met broccoli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fusilli tricolore
25 g ongezouten roomboter
25 g tarwebloem
250 ml halfvolle melk
3 tenen knoflook
1 kleine ui
1 visbouillontablet
300 g verse kabeljauwfilets
125 g verse roze garnalen
125 ml verse slagroom
3 el verse dille