Pasta met bloemkool en knapperige pangrattato
bewaar
bewaar

Pasta met bloemkool en knapperige pangrattato

De kruidige broodkruimlaag geeft deze schotel een mediterrane twist.

25 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Breng een ruime pan met ruim water aan de kook.

Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer 3 min. tot het lichtbeige begint te kleuren. Voeg de melk en het laurierblaadje toe en kook nog 3 min. tot een dikke bechamelsaus. Rasp de benodigde hoeveelheid nootmuskaat en voeg toe aan de saus. Voeg peper en eventueel zout toe. Verwijder het laurierblaadje.

Voeg zodra het water kookt de macaroni toe. Kook de macaroni in 10 min. beetgaar. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en voeg ze de laatste 3 min. toe aan de pasta.

Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne partjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui en het vegaspek op middelhoog vuur in 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem uit de pan.

Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de panko met de knoflook en peterselie in de koekenpan in 3 min. krokant tot pangrattato.

Giet de pasta en bloemkool af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Schep de pasta en bloemkool om met de bechamelsaus en eventueel wat kookvocht, en verdeel over de borden. Verdeel de ui en het vegaspek erover en bestrooi met de pangrattato.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Lindeman's South Africa Chardonnay Viognier.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Bechamelsaus maken

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met bloemkool en knapperige pangrattato

De kruidige broodkruimlaag geeft deze schotel een mediterrane twist.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig