Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes
Say cheese!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de macaroni met eventueel wat zout in 10 min. beetgaar. Verdeel de bloemkool in kleinere roosjes en voeg ze de laatste 3 min. van de kooktijd aan de pasta toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Maak ondertussen de uien schoon en snijd fijn. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. Neem het spek en de ui uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 min. tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.
Giet de pasta en bloemkool af. Schep om met het spek, de saus en 2/3 van de kaas. Verdeel over de ovenschaal.
Meng de rest van de kaas met de panko en bestrooi de pasta ermee. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes
Say cheese!
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de macaroni met eventueel wat zout in 10 min. beetgaar. Verdeel de bloemkool in kleinere roosjes en voeg ze de laatste 3 min. van de kooktijd aan de pasta toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Maak ondertussen de uien schoon en snijd fijn. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. Neem het spek en de ui uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 min. tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.
Giet de pasta en bloemkool af. Schep om met het spek, de saus en 2/3 van de kaas. Verdeel over de ovenschaal.
Meng de rest van de kaas met de panko en bestrooi de pasta ermee. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g macaroni grande
800 g koelverse bloemkoolroosjes
200 g magere gerookte spekreepjes
2 uien
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
300 ml halfvolle melk
1 tl gedroogde nootmuskaat
1 mespunt zout
175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
3½ el panko Japans paneermeel
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)