Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes
bewaar
bewaar

Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes

Say cheese!

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de macaroni met eventueel wat zout in 10 min. beetgaar. Verdeel de bloemkool in kleinere roosjes en voeg ze de laatste 3 min. van de kooktijd aan de pasta toe.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Maak ondertussen de uien schoon en snijd fijn. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. Neem het spek en de ui uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 min. tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.

Giet de pasta en bloemkool af. Schep om met het spek, de saus en 2/3 van de kaas. Verdeel over de ovenschaal.

Meng de rest van de kaas met de panko en bestrooi de pasta ermee. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Smeuïge mac and cheese met bloemkoolroosjes

Say cheese!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig