Groene mac and cheese
Een klassieke Amerikaanse pasta in een groen jasje met pestokaas en spinazie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni 4 minuten in ruim water met eventueel zout. Laat goed uitlekken. Ontdooi ondertussen de spinazie ca 5 min. in de magnetron in een afgedekte schaal of op laag vuur. Roer regelmatig om. Laat uitlekken in een vergiet. Pureer de spinazie in een hoge beker met de staafmixer. Rasp de kaas.
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 min. op laag vuur (roux). Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus. Voeg ⅘ van de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de macaroni met de spinazie, de broccolirijst en de kaassaus. Doe in de ovenschaal. Hak de pistachenoten fijn en meng met de rest van de kaas en de panko. Bestrooi de macaroni hiermee en zet ca. 20 min. in de oven.
Green mac ‘n cheese
Instructievideo - 00:54 min.
Groene mac and cheese
Een klassieke Amerikaanse pasta in een groen jasje met pestokaas en spinazie.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni 4 minuten in ruim water met eventueel zout. Laat goed uitlekken. Ontdooi ondertussen de spinazie ca 5 min. in de magnetron in een afgedekte schaal of op laag vuur. Roer regelmatig om. Laat uitlekken in een vergiet. Pureer de spinazie in een hoge beker met de staafmixer. Rasp de kaas.
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 min. op laag vuur (roux). Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus. Voeg ⅘ van de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de macaroni met de spinazie, de broccolirijst en de kaassaus. Doe in de ovenschaal. Hak de pistachenoten fijn en meng met de rest van de kaas en de panko. Bestrooi de macaroni hiermee en zet ca. 20 min. in de oven.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g vlugkokende macaroni
450 g diepvries bladspinazie
250 g groene-pesto kaas
40 g ongezouten roomboter
40 g tarwebloem
300 ml halfvolle melk
400 g broccolirijst
45 gepelde (ongezouten) pistachenootjes
1 el panko Japans paneermeel
Dit heb je nodig
staafmixer
ovenschaal (30 x 20 cm)