Mac and cheese
bewaar
bewaar

Mac and cheese

Mac and cheese = comfortfood op z'n best. Geen wonder dat de Amerikanen er zo dol op zijn! Ontdek dit moeiteloze recept waarbij je van macaroni en romige kaassaus de ultieme ovenschotel maakt.

25 min. bereiden / 20 min. oventijd / 5 min. wachten

pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 210 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking maar dan 1 minuut korter. Giet af en spoel onder koud stromend water.

Rasp ondertussen de cheddar en gruyère op de grove kant van een blokrasp. Bewaar apart.

Smelt ⅗ van de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak, al roerend, 2 min. Schenk er een klein scheutje melk bij en roer met een garde de klontjes eruit. Schenk dan, terwijl je blijft roeren, de melk er langzaam bij. Voeg de paprikapoeder en tabasco toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Roer, met de garde, beetje bij beetje de cheddar door de saus. Voeg steeds wat meer kaas toe als de vorige portie gesmolten is.

Roer de gare macaroni door de saus en dan de geraspte gruyère. Doe de pasta in de ovenschaal.

Smelt de rest van de boter. Meng er de Parmezaanse kaas en panko door en verdeel over de pasta. Bak de mac and cheese 20 min. in de oven, tot de bovenkant lichtbruin en krokant is. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

combinatietipLekker met groente, bijvoorbeeld kort gegaarde sperziebonen of broccoli.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mac and cheese

Mac and cheese = comfortfood op z'n best. Geen wonder dat de Amerikanen er zo dol op zijn! Ontdek dit moeiteloze recept waarbij je van macaroni en romige kaassaus de ultieme ovenschotel maakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig