Macaroni met ham en kaas
bewaar
bewaar

Macaroni met ham en kaas

Smeuïge macaroni uit de oven met wel drie soorten kaas! Dat kan niet misgaan.

25 min. bereiden / 20 min. oventijd / 5 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de broccoli in roosjes van 1 cm, snijd de stronk in kleine blokjes. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan, maar dan 1 minuut korter. Voeg de laatste 3 min. de broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af en spoel onder koud stromend water.

Rasp ondertussen de cheddar op de grove kant van een blokrasp. Snipper de uien. Snijd de ham in blokjes.

Smelt ⅔ van de boter (per ovenschotel) in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. Voeg de bloem toe en bak, al roerend, 2 min. mee. Schenk er een klein scheutje van de melk bij en roer met een garde de klontjes eruit. Schenk dan, terwijl je blijft roeren, de rest van de melk er langzaam bij. Voeg de tabasco toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Roer, met de garde, beetje bij beetje de cheddar en gruyère door de saus. Voeg steeds wat meer kaas toe als de vorige portie gesmolten is.

Roer de macaroni, broccoli en ham door de saus en doe in de ovenschaal.

Smelt de rest van de boter. Meng de Parmezaanse kaas en panko erdoor en verdeel over de pasta.

Bak de macaroni ca. 20 min. in de oven of tot de bovenkant lichtbruin en krokant is. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

combinatietipLekker met een frisse salade of extra gekookte broccoli.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Macaroni met ham en kaas

Smeuïge macaroni uit de oven met wel drie soorten kaas! Dat kan niet misgaan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig