Macaroni met ham en kaas
Smeuïge macaroni uit de oven met wel drie soorten kaas! Dat kan niet misgaan.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de broccoli in roosjes van 1 cm, snijd de stronk in kleine blokjes. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan, maar dan 1 minuut korter. Voeg de laatste 3 min. de broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af en spoel onder koud stromend water.
Rasp ondertussen de cheddar op de grove kant van een blokrasp. Snipper de uien. Snijd de ham in blokjes.
Smelt ⅔ van de boter (per ovenschotel) in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. Voeg de bloem toe en bak, al roerend, 2 min. mee. Schenk er een klein scheutje van de melk bij en roer met een garde de klontjes eruit. Schenk dan, terwijl je blijft roeren, de rest van de melk er langzaam bij. Voeg de tabasco toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer, met de garde, beetje bij beetje de cheddar en gruyère door de saus. Voeg steeds wat meer kaas toe als de vorige portie gesmolten is.
Roer de macaroni, broccoli en ham door de saus en doe in de ovenschaal.
Smelt de rest van de boter. Meng de Parmezaanse kaas en panko erdoor en verdeel over de pasta.
Bak de macaroni ca. 20 min. in de oven of tot de bovenkant lichtbruin en krokant is. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Macaroni met ham en kaas
Smeuïge macaroni uit de oven met wel drie soorten kaas! Dat kan niet misgaan.
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de broccoli in roosjes van 1 cm, snijd de stronk in kleine blokjes. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan, maar dan 1 minuut korter. Voeg de laatste 3 min. de broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af en spoel onder koud stromend water.
Rasp ondertussen de cheddar op de grove kant van een blokrasp. Snipper de uien. Snijd de ham in blokjes.
Smelt ⅔ van de boter (per ovenschotel) in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. Voeg de bloem toe en bak, al roerend, 2 min. mee. Schenk er een klein scheutje van de melk bij en roer met een garde de klontjes eruit. Schenk dan, terwijl je blijft roeren, de rest van de melk er langzaam bij. Voeg de tabasco toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer, met de garde, beetje bij beetje de cheddar en gruyère door de saus. Voeg steeds wat meer kaas toe als de vorige portie gesmolten is.
Roer de macaroni, broccoli en ham door de saus en doe in de ovenschaal.
Smelt de rest van de boter. Meng de Parmezaanse kaas en panko erdoor en verdeel over de pasta.
Bak de macaroni ca. 20 min. in de oven of tot de bovenkant lichtbruin en krokant is. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
300 g macaroni
210 g cheddar
2 middelgrote uien
200 g achterham
60 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
650 ml volle melk
½ tl tabasco
250 g geraspte gruyère
80 g Parmigiano Reggiano-poeder
75 g panko
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)