Lasagne met ham en spinazie
Vol en romig, met spinazie à la crème en zelfgemaakte bechamelsaus met gruyèrekaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie in een ruime pan.
Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer glad en laat 3 min. garen op laag vuur (roux). Voeg al roerend de melk toe. Zet het vuur iets hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel). Voeg ⅔ van de gruyère en de nootmuskaat toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje spinazie. Leg daarop 4 lasagnevellen. Dek af met weer een laag spinazie, dan een laag ham en schep er een laagje kaassaus op. Dek weer af met lasagnevellen, spinazie, ham en kaassaus tot alle ingrediënten op zijn. Zorg dat je eindigt met kaassaus. Bestrooi met de rest van de gruyère en bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Lasagne met ham en spinazie
Vol en romig, met spinazie à la crème en zelfgemaakte bechamelsaus met gruyèrekaas.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie in een ruime pan.
Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer glad en laat 3 min. garen op laag vuur (roux). Voeg al roerend de melk toe. Zet het vuur iets hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel). Voeg ⅔ van de gruyère en de nootmuskaat toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje spinazie. Leg daarop 4 lasagnevellen. Dek af met weer een laag spinazie, dan een laag ham en schep er een laagje kaassaus op. Dek weer af met lasagnevellen, spinazie, ham en kaassaus tot alle ingrediënten op zijn. Zorg dat je eindigt met kaassaus. Bestrooi met de rest van de gruyère en bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g diepvries bladspinazie deelblokjes
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
600 ml halfvolle melk
150 g geraspte gruyère
½ tl gedroogde nootmuskaat
250 g verse lasagnebladen
250 g plakjes achterham
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)