Romige spinazielasagne
Het geheime ingrediënt van deze supercreamy lasagne? Mascarpone!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe en kook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak laagjes met ⅓ van de gehaktsaus, ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de spinazie en ⅓ van de mascarpone. Bestrooi steeds met peper en eventueel zout.
Bestrooi met de Pecorino. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 min. in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie.
Romige spinazielasagne maken
Instructievideo - 02:13 min.
Romige spinazielasagne
Het geheime ingrediënt van deze supercreamy lasagne? Mascarpone!
hoofdgerecht
null personen
940 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe en kook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak laagjes met ⅓ van de gehaktsaus, ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de spinazie en ⅓ van de mascarpone. Bestrooi steeds met peper en eventueel zout.
Bestrooi met de Pecorino. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 min. in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie.
vegatip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
100 g Pecorino Romano
3 el milde olijfolie
1 tl gedroogde oregano
500 g rundergehakt
400 g tomatenblokjes
250 verse lasagnebladen
450 g diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
250 g mascarpone
Dit heb je nodig
rasp
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)