Romige spinazielasagne met pompoen en amandelen
Deze gezonde lasagne maak je met plakjes pompoen en een romige bechamelsaus met spinazie.
Aan de slag
Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden. Snijd ¼ van de pompoen in blokjes van een ½ cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het kipgehakt ca. 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Voeg de pompoenblokjes, rode peper, ui en helft van de knoflook toe en bak 3 min.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat de saus 15 min. koken op laag vuur met een deksel op de pan. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de rest van de pompoen in zo dun mogelijke plakken. Snijd de champignons in kleine stukjes. Ris de naalden van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons, rest van de knoflook en rozemarijn 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het meel toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de sojadrink toe en breng al roerende met een garde aan de kook. Roer goed tot de saus is gebonden ca. 3 min.
Voeg de spinazie in delen toe aan de bechamelsaus. Voeg het volgende deel toe als het vorige is geslonken. Schep goed om.
Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de pompoenplakken en ⅓ van de bechamelsaus. Herhaal 2 keer en eindig met een laagje bechamelsaus. Bestrooi met de amandelen en druk ze in de bechamelsaus. Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.
Romige spinazielasagne met pompoen en amandelen
Deze gezonde lasagne maak je met plakjes pompoen en een romige bechamelsaus met spinazie.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden. Snijd ¼ van de pompoen in blokjes van een ½ cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het kipgehakt ca. 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Voeg de pompoenblokjes, rode peper, ui en helft van de knoflook toe en bak 3 min.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat de saus 15 min. koken op laag vuur met een deksel op de pan. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de rest van de pompoen in zo dun mogelijke plakken. Snijd de champignons in kleine stukjes. Ris de naalden van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons, rest van de knoflook en rozemarijn 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het meel toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de sojadrink toe en breng al roerende met een garde aan de kook. Roer goed tot de saus is gebonden ca. 3 min.
Voeg de spinazie in delen toe aan de bechamelsaus. Voeg het volgende deel toe als het vorige is geslonken. Schep goed om.
Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de pompoenplakken en ⅓ van de bechamelsaus. Herhaal 2 keer en eindig met een laagje bechamelsaus. Bestrooi met de amandelen en druk ze in de bechamelsaus. Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g flespompoenen
1 rode peper
300 g kipgehakt naturel
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
70 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes in blik
250 g champignons
15 g verse rozemarijn
3 el milde olijfolie
50 g volkoren tarwemeel
500 ml sojadrink
600 g verse spinazie
50 g ongebrande amandelen
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)