Tomatenrijst met kipgehakt
Rode rijst met tomaten en kipgehakt. Dat is een hoofdgerecht om de hele dag naar uit te kijken.
Aan de slag
Snipper de rode uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, inclusief de stelen, houd de fijngesneden stelen apart.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, chilivlokken, peterseliestelen en het kipgehakt toe en bak omscheppend in 3 min. rul.
Voeg de rijst, tomatenblokjes en het water toe, schep om en breng aan de kook. Laat 35 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Rooster de amandelen 5 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Verdeel de tomatenrijst over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie en de amandelen.
Tomatenrijst met kipgehakt
Rode rijst met tomaten en kipgehakt. Dat is een hoofdgerecht om de hele dag naar uit te kijken.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de rode uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, inclusief de stelen, houd de fijngesneden stelen apart.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, chilivlokken, peterseliestelen en het kipgehakt toe en bak omscheppend in 3 min. rul.
Voeg de rijst, tomatenblokjes en het water toe, schep om en breng aan de kook. Laat 35 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Rooster de amandelen 5 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Verdeel de tomatenrijst over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie en de amandelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
3 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
2 el milde olijfolie
¼ tl chilivlokken
300 g kipgehakt naturel
300 g zilvervliesrijst
800 g tomatenblokjes in blik
400 ml water
75 g ongebrande amandelen