Tomatenrijst met kipgehakt
bewaar
bewaar

Tomatenrijst met kipgehakt

Rode rijst met tomaten en kipgehakt. Dat is een hoofdgerecht om de hele dag naar uit te kijken.

45 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de rode uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, inclusief de stelen, houd de fijngesneden stelen apart.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, chilivlokken, peterseliestelen en het kipgehakt toe en bak omscheppend in 3 min. rul.

Voeg de rijst, tomatenblokjes en het water toe, schep om en breng aan de kook. Laat 35 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Rooster de amandelen 5 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Verdeel de tomatenrijst over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie en de amandelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatenrijst met kipgehakt

Rode rijst met tomaten en kipgehakt. Dat is een hoofdgerecht om de hele dag naar uit te kijken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig