Bonenschotel met volkorenrijst
Gezond, budget en vullend. Deze bonenschotel met rijst heeft het allemaal.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak het kipgehakt met de specerijenmix in 5 min. goudbruin. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in repen van een ½ cm breed.
Voeg de ui toe aan het kipgehakt en bak in 5 min. op middelhoog vuur glazig. Voeg de knoflook en paprika toe en bak nog 3 min.
Doe ondertussen de bruine bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de tomaten toe aan het kipmengsel, druk de tomaten stuk met een spatel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min. met de deksel op de pan stoven tot de paprika en bonen zachter zijn. Roer af en toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.
Bonenschotel met volkorenrijst
Gezond, budget en vullend. Deze bonenschotel met rijst heeft het allemaal.
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak het kipgehakt met de specerijenmix in 5 min. goudbruin. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in repen van een ½ cm breed.
Voeg de ui toe aan het kipgehakt en bak in 5 min. op middelhoog vuur glazig. Voeg de knoflook en paprika toe en bak nog 3 min.
Doe ondertussen de bruine bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de tomaten toe aan het kipmengsel, druk de tomaten stuk met een spatel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min. met de deksel op de pan stoven tot de paprika en bonen zachter zijn. Roer af en toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g rode uien
3 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
300 g kipgehakt naturel
3 el Souq Shakshuka
2 rode paprika's
800 g bruine bonen in blik
400 g gepelde tomaten in blik
300 g volkoren pandan rijst