Gestoofde kippenpoten met champignons, pastinaak en volkoren rijst
Wil je indruk maken met een mooi én gezond gerecht? Probeer dan deze gestoofde kippenpoten met groenten en volkoren rijst eens.
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd de helften in plakken van ca. 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip rondom met peper.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin op middelhoog vuur. Neem de kip uit de pan en bak de champignons en sjalotten 3 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook, pastinaak en tijm toe en bak omscheppend 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water toe, roer door en breng aan de kook. Leg de kippenpoten terug in de pan en laat 45 min. zonder deksel zachtjes stoven. Keer de kippenpoten halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de stoof.
Verdeel de rijst over de borden. Leg op elk bord een kippenpoot en verdeel het champignon-pastinaakmengsel erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Gestoofde kippenpoten met champignons, pastinaak en volkoren rijst
Wil je indruk maken met een mooi én gezond gerecht? Probeer dan deze gestoofde kippenpoten met groenten en volkoren rijst eens.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd de helften in plakken van ca. 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip rondom met peper.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin op middelhoog vuur. Neem de kip uit de pan en bak de champignons en sjalotten 3 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook, pastinaak en tijm toe en bak omscheppend 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water toe, roer door en breng aan de kook. Leg de kippenpoten terug in de pan en laat 45 min. zonder deksel zachtjes stoven. Keer de kippenpoten halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de stoof.
Verdeel de rijst over de borden. Leg op elk bord een kippenpoot en verdeel het champignon-pastinaakmengsel erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g sjalotten
2 tenen knoflook
400 g champignons
400 g pastinaken
7½ g verse tijm
4 kippenpoten
1 el milde olijfolie
400 ml kokend water
200 g volkoren pandan rijst
15 g verse platte peterselie