Gezonde stoof met pastinaak en sinaasappelgremolata
Met een gremolata van peterselie, knoflook en sinaasappelrasp maak je deze gezonde stoof lekker fris en fruitig!
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaken en snijd ze schuin in plakken van ca. 1 cm. Snijd de champignons in kwarten.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Verwijder de steelaanzet en snijd de snijbonen schuin in stukken van ca. 3 cm.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg ⅔ van de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, het sinaasappelsap, de helft van het sinaasappelrasp en het water toe en breng aan de kook.
Voeg de pastinaak, champignons en snijbonen toe, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen voor de gremolata de peterselie fijn en meng de helft met de rest van het sinaasappelrasp en de rest van de knoflook. Doe de limabonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Schep de limabonen en de rest van de peterselie door de stoof en verwarm ca. 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en serveer met de sinaasappelgremolata.
Gezonde stoof met pastinaak en sinaasappelgremolata
Met een gremolata van peterselie, knoflook en sinaasappelrasp maak je deze gezonde stoof lekker fris en fruitig!
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaken en snijd ze schuin in plakken van ca. 1 cm. Snijd de champignons in kwarten.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Verwijder de steelaanzet en snijd de snijbonen schuin in stukken van ca. 3 cm.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg ⅔ van de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, het sinaasappelsap, de helft van het sinaasappelrasp en het water toe en breng aan de kook.
Voeg de pastinaak, champignons en snijbonen toe, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen voor de gremolata de peterselie fijn en meng de helft met de rest van het sinaasappelrasp en de rest van de knoflook. Doe de limabonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Schep de limabonen en de rest van de peterselie door de stoof en verwarm ca. 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en serveer met de sinaasappelgremolata.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
5 tenen knoflook
800 g pastinaken
250 g champignons
1 sinaasappel
400 g verse snijbonen
4 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes in blik
100 ml water
40 g verse platte peterselie
400 g limabonen in blik