Tomatenstoof met runderlappen, pastinaak, winterpeen en aardappel
bewaar
bewaar

Tomatenstoof met runderlappen, pastinaak, winterpeen en aardappel

Tip: Maak deze tomatenstoof een dag van tevoren zodat de smaken lekker kunnen intrekken!

30 min. bereiden / 4 uur wachten

14 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de peen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes van 2 cm.

Snijd de runderlappen in stukken van 3 cm, bestrooi met peper en wentel door het meel.

Verhit de olie in de braadpan en bak de runderlappen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak nog 3 min. mee.

Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. Bind de tijm en laurierblaadjes bij elkaar met een stukje keukentouw en voeg samen met de tomatenblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 uur zonder deksel op de pan op laag vuur stoven.

Schil ondertussen de pastinaak en aardappelen en snijd in blokjes van 2-3 cm. Voeg na 2 uur de aardappel en pastinaak toe aan de stoof.

Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie grof en garneer de stoof met de peterselie.

bereidingstipAls je het een dag van tevoren maakt, trekken de smaken er lekker in.
combinatietipLekker met een groene salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatenstoof met runderlappen, pastinaak, winterpeen en aardappel

Tip: Maak deze tomatenstoof een dag van tevoren zodat de smaken lekker kunnen intrekken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig