Gezonde hachee met rodekool en aardappelpuree
Hoezee, vanavond eten we gezonde hachee!
Aan de slag
Snipper de uien. Schil de peen en snijd in kleine blokjes (brunoise). Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3 cm.
Verhit in een braadpan de helft van de olie en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui en peen toe en fruit nog 5 min. mee. Voeg de baharat, 2 laurierblaadjes, de kruidnagels, ⅗ van de azijn en water (+/- 100 ml per persoon) toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2,5 uur zachtjes gaar. Haal het laatste halfuur de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de rodekool in kwarten en verwijder de harde stronk. Snijd met de keukenmachine of mandoline in flinterdunne reepjes, of doe dit met een scherp mes. Verwarm de helft van de rest van olie in een stoofpan. Voeg de rodekool toe en bak omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje, de rest van de azijn, de rest van de laurierblaadjes en de rest van het water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat afgedekt 1 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om. Voeg wat extra water toe als de rodekool te droog lijkt te worden.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van 3 cm. Voeg de appel na 30 min. toe aan de rodekool en laat nog 30 min. meestoven. Haal voor het serveren de laurierblaadjes en het kaneelstokje eruit. Breng op smaak met peper.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Meng met de melk en de rest van de olie en stamp tot een fijne puree. Serveer de puree met de hachee en rodekool.
Gezonde hachee met rodekool en aardappelpuree
Hoezee, vanavond eten we gezonde hachee!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
70 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Schil de peen en snijd in kleine blokjes (brunoise). Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3 cm.
Verhit in een braadpan de helft van de olie en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui en peen toe en fruit nog 5 min. mee. Voeg de baharat, 2 laurierblaadjes, de kruidnagels, ⅗ van de azijn en water (+/- 100 ml per persoon) toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2,5 uur zachtjes gaar. Haal het laatste halfuur de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de rodekool in kwarten en verwijder de harde stronk. Snijd met de keukenmachine of mandoline in flinterdunne reepjes, of doe dit met een scherp mes. Verwarm de helft van de rest van olie in een stoofpan. Voeg de rodekool toe en bak omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje, de rest van de azijn, de rest van de laurierblaadjes en de rest van het water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat afgedekt 1 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om. Voeg wat extra water toe als de rodekool te droog lijkt te worden.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van 3 cm. Voeg de appel na 30 min. toe aan de rodekool en laat nog 30 min. meestoven. Haal voor het serveren de laurierblaadjes en het kaneelstokje eruit. Breng op smaak met peper.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Meng met de melk en de rest van de olie en stamp tot een fijne puree. Serveer de puree met de hachee en rodekool.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
1 winterpeen
750 g magere runderlappen
4 el milde olijfolie
1½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix
4 laurierbladen
4 kruidnagels
5 el rodewijnazijn
650 ml water
1 kg rodekool
1 kaneelstokje
2 friszure appels
1 kg kruimige aardappel
150 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
mandoline of keukenmachine
pureestamper