Karbonadespiesjes met roergebakken curryrijst en soepgroente
Door de rijst te bakken met groenten en kruiden maak je 't extra lekker en gezond. Lekker met een munt-yoghurtsaus!
Aan de slag
Laat de spinazie ontdooien in een zeef en laat de satéprikkers 30 min. weken in water, zodat ze niet verbranden.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonade. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm, rijg deze aan de satéprikkers en bestrooi met peper.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de spiesjes met de helft van de olie in 12 min. gaar, maar nog sappig. Keer halverwege. Zet het vuur de laatste 2 min. lager om het vlees zachtjes te laten garen.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de kruiden en soepgroente toe en bak 3 min. mee op hoog vuur onder regelmatig roeren.
Voeg de rijst en ontdooide spinazie toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de gebakken rijst met de spiesjes.
Karbonadespiesjes met roergebakken curryrijst en soepgroente
Door de rijst te bakken met groenten en kruiden maak je 't extra lekker en gezond. Lekker met een munt-yoghurtsaus!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat de spinazie ontdooien in een zeef en laat de satéprikkers 30 min. weken in water, zodat ze niet verbranden.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonade. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm, rijg deze aan de satéprikkers en bestrooi met peper.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de spiesjes met de helft van de olie in 12 min. gaar, maar nog sappig. Keer halverwege. Zet het vuur de laatste 2 min. lager om het vlees zachtjes te laten garen.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de kruiden en soepgroente toe en bak 3 min. mee op hoog vuur onder regelmatig roeren.
Voeg de rijst en ontdooide spinazie toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de gebakken rijst met de spiesjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g diepvries spinazie
300 g zilvervliesrijst
415 g schouderkarbonaden
4 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
400 g verse fijne soepgroente
Dit heb je nodig
sateprikkers
grillpan