Rijst met kerriebloemkool en gebakken makreel
Dagje rijst, dagje vis en dagje lekker veel groente, da's goed voor je!
Aan de slag
Kook de linzen en rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 5 min.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de makreel in 2 min. per kant bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan met de curry madras en roerbak hierin de bloemkoolroosjes 2 min.
Roer de peen julienne door de linzen en rijst. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen boven de rijst. Snijd de citroen in partjes. Serveer de linzen met rijst en wortel met de bloemkool, de makreel en de partjes citroen.
Rijst met kerriebloemkool en gebakken makreel
Dagje rijst, dagje vis en dagje lekker veel groente, da's goed voor je!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de linzen en rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 5 min.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de makreel in 2 min. per kant bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan met de curry madras en roerbak hierin de bloemkoolroosjes 2 min.
Roer de peen julienne door de linzen en rijst. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen boven de rijst. Snijd de citroen in partjes. Serveer de linzen met rijst en wortel met de bloemkool, de makreel en de partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
1 bloemkool
1 el traditionele olijfolie
300 g makreelfilets op huid
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
150 g rauwkost peen julienne
1 citroen