Dahl met gember en gekarameliseerde ui
Dahl: een Indiase klassieker met maar 5 ingrediënten. Lekker met gember en zoete uien.
Aan de slag
Halveer de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Verhit de olie in een grote, vrij hoge braadpan. Bestrooi met het zout. Bak de ui op middelhoog vuur 15 min., schep regelmatig om. Schil ondertussen de gember en snijd heel fijn. Voeg de gember met de curry madras toe aan de uien. Bak omscheppend mee op middelhoog vuur.
Voeg de linzen toe en schep om. Schenk de kokosmelk en het water erbij. Breng aan de kook. Schep om en laat op laag vuur 20 min. koken. Roer de azijn erdoor. Proef en breng de dahl eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Dahl met gember en gekarameliseerde ui
Dahl: een Indiase klassieker met maar 5 ingrediënten. Lekker met gember en zoete uien.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Halveer de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Verhit de olie in een grote, vrij hoge braadpan. Bestrooi met het zout. Bak de ui op middelhoog vuur 15 min., schep regelmatig om. Schil ondertussen de gember en snijd heel fijn. Voeg de gember met de curry madras toe aan de uien. Bak omscheppend mee op middelhoog vuur.
Voeg de linzen toe en schep om. Schenk de kokosmelk en het water erbij. Breng aan de kook. Schep om en laat op laag vuur 20 min. koken. Roer de azijn erdoor. Proef en breng de dahl eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g middelgrote uien
2 el milde olijfolie
1 tl zout
50 g verse gember
2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
300 g AH Biologisch gedroogde rode linzen
400 ml kokosmelk
600 ml water
2 el azijn