Geroosterde bloemkool met tomatensalsa
De bloemkool gaat in zijn geheel in de oven en met de rest ben je slechts 10 minuten bezig. Easy!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren en steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 2 el olie met de baharat en bestrijk de bloemkool ermee. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot hij zacht is.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en verkruimel de witte kaas. Meng de tomatenblokjes, peterselie en kappertjes met de rest van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper. Neem de bloemkool uit de oven, snijd in plakken en verdeel de tomatensalsa en witte kaas erover.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Geroosterde bloemkool met tomatensalsa
De bloemkool gaat in zijn geheel in de oven en met de rest ben je slechts 10 minuten bezig. Easy!
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
10 min. bereiden
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren en steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 2 el olie met de baharat en bestrijk de bloemkool ermee. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot hij zacht is.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en verkruimel de witte kaas. Meng de tomatenblokjes, peterselie en kappertjes met de rest van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper. Neem de bloemkool uit de oven, snijd in plakken en verdeel de tomatensalsa en witte kaas erover.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg bloemkool
5 el traditionele olijfolie
2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix
1 schaal Tasty Tom trostomaat
20 g verse platte peterselie
100 g kappertjes
100 g witte kaas
Dit heb je nodig
bakpapier