Speltcouscous met verse kruiden en granaatappel
Deze couscous met verse kruiden, specerijen en granaatappelpitjes laat je even op vakantie wanen.
Aan de slag
Breng het water met het zout aan de kook.
Meng ondertussen de couscous en baharat in een schaal. Schenk het kokende water erover. Laat 5 min. staan en roer de couscous los met een vork.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de couscous, en sap naar smaak.
Snijd de blaadjes munt, peterselie en koriander fijn. Meng met de granaatappelpitjes door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Speltcouscous met verse kruiden en granaatappel
Deze couscous met verse kruiden, specerijen en granaatappelpitjes laat je even op vakantie wanen.
bijgerecht
null personen
300 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water met het zout aan de kook.
Meng ondertussen de couscous en baharat in een schaal. Schenk het kokende water erover. Laat 5 min. staan en roer de couscous los met een vork.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de couscous, en sap naar smaak.
Snijd de blaadjes munt, peterselie en koriander fijn. Meng met de granaatappelpitjes door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
achtergrondinfo:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 ml kraanwater
1 tl zout
300 g Pedon speltcouscous
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix
1 citroen
15 g verse munt
15 g verse platte peterselie
15 g verse koriander
120 g verse granaatappelpitjes