Tomahawk van de BBQ met baharat en geroosterde-auberginesaus
bewaar
bewaar

Tomahawk van de BBQ met baharat en geroosterde-auberginesaus

Tomahawk met baharat en geroosterde-auberginesaus: het BBQ recept voor de echte carnivoor.

1 min. bereiden / 15 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan en bereid voor op indirect grillen (alle kolen aan 1 kant).

Dep de tomahawk droog met keukenpapier en wrijf rondom in met de helft van de baharat, het zeezout en ⅓ olie. Gril 10 min. boven de kolen op de barbecue. Keer halverwege. Steek de thermometer in het dikke deel van het vlees, zorg dat je het bot niet raakt. Gaar het vlees met de deksel dicht op het indirecte deel van de barbecue (waar geen kolen liggen) tot het een kerntemperatuur heeft van 52 °C (medium rare). Dit duurt 30-40 min. Neem van de barbecue en laat 15 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Halveer ondertussen de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in, zorg dat je de schil niet raakt. Meng de rest van de baharat met de rest van de olie en bestrijk het vruchtvlees ermee. Rooster in ca. 25 min. boven de kolen met de snijkant naar boven gaar.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm.

Neem de aubergines van de barbecue. Schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil (pas op, het is heet). Doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Meng de tomaten, peterselie en het citroensap erdoor en breng de saus eventueel op smaak met zout.

Snijd het vlees van het bot en snijd in plakjes. Serveer met de saus.

combinatietipLekker met platbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomahawk van de BBQ met baharat en geroosterde-auberginesaus

Tomahawk met baharat en geroosterde-auberginesaus: het BBQ recept voor de echte carnivoor.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig