Aardappel-preisoep met gebakken uitjes
De perfecte topping voor aardappel-preisoep? Gebakken uitjes!
Aan de slag
Snipper de uien. Was de preien, halveer ze in de lengte en snijd in stukken. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 2 cm.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui met prei en het laurierblad 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de aardappel toe en bak nog 5 min.
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg de room toe aan de soep en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de peterselie en gebakken uitjes.
Aardappel-preisoep met gebakken uitjes
De perfecte topping voor aardappel-preisoep? Gebakken uitjes!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Was de preien, halveer ze in de lengte en snijd in stukken. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 2 cm.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui met prei en het laurierblad 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de aardappel toe en bak nog 5 min.
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg de room toe aan de soep en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de peterselie en gebakken uitjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
3 preien
750 g iets kruimige aardappelen
3 el milde olijfolie
1 laurierblad
2 groentebouillonblokjes
1½ l kraanwater
15 g verse platte peterselie
200 ml houdbare slagroom
Dit heb je nodig
soeppan
staafmixer