Gegrilde-preisoep met zalm
Diner op de planning? Met deze gegrilde-preisoep met zalm steel je gegarandeerd de show!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de prei, spoel schoon onder koud stromend water en snijd in stukken van 6 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en de helft van de kruiden. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot geblakerd aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. Houd 4 stukken prei (per 4 personen) apart. Voeg de aardappel en de rest van de prei toe en fruit 2 min. mee.
Voeg het bouillonblokje, de rest van de kruiden en het water toe aan het aardappel-preimengsel. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur met deksel zachtjes koken. Voeg ⅘ van de slagroom toe, pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de soep erg dik is.
Snijd de achtergehouden prei in de lengte in repen. Serveer de soep in kommen of diepe borden, verdeel de zalmsnippers, de prei en de rest van de room erover.
Gegrilde-preisoep met zalm
Diner op de planning? Met deze gegrilde-preisoep met zalm steel je gegarandeerd de show!
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de prei, spoel schoon onder koud stromend water en snijd in stukken van 6 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en de helft van de kruiden. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot geblakerd aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. Houd 4 stukken prei (per 4 personen) apart. Voeg de aardappel en de rest van de prei toe en fruit 2 min. mee.
Voeg het bouillonblokje, de rest van de kruiden en het water toe aan het aardappel-preimengsel. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur met deksel zachtjes koken. Voeg ⅘ van de slagroom toe, pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de soep erg dik is.
Snijd de achtergehouden prei in de lengte in repen. Serveer de soep in kommen of diepe borden, verdeel de zalmsnippers, de prei en de rest van de room erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g preien
4 el milde olijfolie
1 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
300 g iets kruimige aardappelen
1 groentebouillonblokje
1 l water
125 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom
200 g zalmsnippers
Dit heb je nodig
bakpapier
Staafmixer