Gegrilde-courgettesoep met munt en yoghurt
Courgettesoep is een all time favorite en dat blijft ook zo met deze zomerse variant van gegrilde courgette, munt en yoghurt.
Aan de slag
Snijd de courgettes in de breedte in plakken van ca. 2 cm dik. Doe in een mengkom, voeg de helft van de olie toe en schep om.
Verhit de grillpan op hoog vuur zonder olie of boter. Gril de courgetteplakken 5 min., keer halverwege. Bestrooi met peper en eventueel zout. Hou 4 plakken gegrilde courgette (per 4 personen) apart voor garnering.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte en snijd in dunne ringen. Spoel de ringen onder koud stromend water.
Verhit de rest van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de prei, ui en knoflook 1 min., roer regelmatig. Voeg de courgette, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en kook 15 min. Snijd ondertussen de muntblaadjes en de achtergehouden courgette grof.
Voeg de helft van de muntblaadjes toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa en meng ⅔ van de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in diepe borden. Verdeel de achtergehouden munt en courgette over het midden van de borden, schep de resterende yoghurt eromheen. Serveer direct.
Gegrilde-courgettesoep met munt en yoghurt
Courgettesoep is een all time favorite en dat blijft ook zo met deze zomerse variant van gegrilde courgette, munt en yoghurt.
hoofdgerecht
null personen
240 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgettes in de breedte in plakken van ca. 2 cm dik. Doe in een mengkom, voeg de helft van de olie toe en schep om.
Verhit de grillpan op hoog vuur zonder olie of boter. Gril de courgetteplakken 5 min., keer halverwege. Bestrooi met peper en eventueel zout. Hou 4 plakken gegrilde courgette (per 4 personen) apart voor garnering.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte en snijd in dunne ringen. Spoel de ringen onder koud stromend water.
Verhit de rest van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de prei, ui en knoflook 1 min., roer regelmatig. Voeg de courgette, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en kook 15 min. Snijd ondertussen de muntblaadjes en de achtergehouden courgette grof.
Voeg de helft van de muntblaadjes toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa en meng ⅔ van de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in diepe borden. Verdeel de achtergehouden munt en courgette over het midden van de borden, schep de resterende yoghurt eromheen. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biologische courgettes
4 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
400 g preien
2 groentebouillonblokjes
1 l water
15 g verse munt
150 ml De Zaanse Hoeve halfvolle yoghurt
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer